lauantai 10. syyskuuta 2011

On syksy niin ihmeellinen

Syksy on täällä taas. 
Marjastusta, metsästystä, kirpeitä syysaamuja ja ihanaa väriloistoa.

Tänään se alkoi, kanalintumetsästys. Mies ja koira lähtivät jo eilen illalla jahtimaille. Yöpyivät laavulla ja olivat aamun sarastaessa valmiina jahtiin.  Jännityksellä odotan tuleeko tänään saalista ja pääsenkö herkuttelemaan teeri- tai metsopaistilla. Meillä mies kokkaa riistaruuat ja minä nautiskelen, se on oikein kiva työnjako :)

Kuljemme metsällä jonkin verran myös porukalla, minä, mies ja koira. Olen pienestä tytöstä asti kulkenut metsällä isäni mukana ja nyt pääsen nauttimaan siitä harrastuksesta mieheni kanssa. Tunnelma metsässä aamuvarhain on ihana. Usvaista ja hiljaista, vain joitain luonnon ääniä kantautuu korviin. Mieli lepää.


Pihastamme pääsee suoraan metsään. Siellä vastassa on mustikat, puolukat ja vatut. Pyrin keräilemään mahdollisimman paljon luonnon herkkuja talven varalle. Mustikoita ja vattuja keräsin pakastimeen. Mansikat hain torilta ja pakastin. Puolukoista tein hyytelöä. Pihamme viinimarjoista keitin mehua. "Kotimehu" on sitä parasta mehua! Tänä syksynä innostuin myös kokeilemaan kurkkujen säilömistä. Olen tehnyt avomaankurkuista maustekurkkuviipaleita ja kurkkusalaattia. 

Mitä te säilötte, vai säilöttekö?


Pitkään haudutettu ruispuuro jo odottaa syöjäänsä. Nyt lähden täyttämään kupuni ja sitten pyyhällän pihalle. 
Josko sitä toisi syksynvärejä maljakkoon mieltä ilahduttamaan.

Ihanaa viikoloppua teille kaikille!
(On kiva nähdä että tänne on jonkin verran kurkistelijoita jo tiensä löytänyt!)

3 kommenttia:

 1. moi Riikka :)
  kiva että jätit viestiä blogiini! meilläkin on ihana oma pieni metsikkö pihalla, sieltä saadaan mustikat ja puolukat. mitään istutuksia meillä ei vielä ole, piha on vielä ihan vaiheessa :)

  VastaaPoista
 2. Kiva blogi täältä löytyikin,olit jättänyt kommenttia Annalaan ja sitä kautta tulin kurkistamaan=D Minä olen kova säilömään marjoja ja sieniä pakkaseen,riistaakin usein päästään nauttimaan kun appiukko metsästää ja osa saaliista päätyy meille:)Ihanaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 3. S ja Kirsi, kiitos kommenteista! Ihanaa viikonloppua teille!

  VastaaPoista

Ilahdun viestistäsi kovasti!