perjantai 9. syyskuuta 2011

Inspiksestä terapiaa

Voi kuinka se onkaan rentouttavaa ja terapeuttista kun saa käsillään aikaiseksi jotain konkreettista. 

Löysin ihanan vinkin apupöydän tekemiseen Sininen talo ja kissa - blogista. Tiistaina syntyi inspis, samana iltana sahattiin osat ja keskiviikkona maalasin ja petsasin. Eilen tämä ihanuus pääsi komeilemaan jo omalle paikalleen. Vieraitakin kävi eilen iso porukka sitä ihailemassa. Alunperin vieraat tosin saapuivat viettämään talon emännän vanhenemisjuhlaa. (voi kuinka nää vuodet hujahtaakin... vastahan mä olin aloittamassa ammattikoulua, HUI).


Apupöydän runkoon löytyi materiaalit kotoa. Edellisten asukkaiden jättämä puinen varastohylly sai uuden tehtävän. Pöytälevyksi mies haki liimapuulevyä. Halusin tehdä kannen kahdesta kapeammasta levystä, jotta sain siihen "lautamaista" fiilistä. Pensseliä ja akkukonetta, ruuveja ja koukut. Valmista tuli. Ja emäntä on niiiin tyytyväinen. Nyt meiän keittiö näyttää nyt paljon paremmalta. Ehkä tämä helpottaa keittiöremontin odotusta... ainakin hieman.Työskentelen sellaisessa paikassa, jossa ei niinkään synny näkyvää tulosta. Tai ainakin tuloksen syntyminen vie hyvin runsaasti aikaa. Työssäni vaaditaan pitkäjännitteisyyttä ja paineensitokykyä. Ehkä juuri siksi pidän työstäni, että joudun pohtimaan asioita. Miettimään mitä voisimme tehdä toisin ja mitkä keinot olisivat juuri tässä tapauksessa niitä parhaita. Ja sitten kun tulosta kovan työn jälkeen syntyy, se myös palkitsee ruhtinaallisesti. Raskastakin työ on, sitä ei voi kieltää.

Käsillä tekeminen on minulle parasta terapiaa ja työnohjausta. Värkätessäni saan koko ajan jotain konkreettista aikaiseksi, vaihe vaiheelta työ etenee ja lopulta tulee valmista. Ja se on ihana tunne! Eräs ystäväni on muuttamassa omaan uuteen kotiin (tosi vanhaan puutaloon). Hän on sen myötä innostunut huonekalujen kunnostamisesta/ tuunaamisesta. Alkuviikosta maalatessaan pinnatuolejaan hän laittoin minulle viestin siitä, kuinka ihanaa ja terapeuttista maalaaminen onkaan ja moitti minua siitä, että en ole tarpeeksi ylistänyt värkkäämisen terapeuttisia vaikutuksia. HYI minua :)


Mukavaa päivää teille kaikille! 
Ilahtuisin kovasti jos löytäisin merkin käynnistäsi, pienen sanasen tai pidemmän kommentin :)

3 kommenttia:

 1. Hei, kiva olet löytänyt blogiini ja saanut sieltä ideoita :)
  Sain itsekin idean sivupöytään toisesta blogista, nimeltään muistaakseni Mustikkamäki. Blogimaailma on kyllä aikamoinen ideapankki.
  Toki saat myös linkittää blogiini.

  Terveisin

  Laura

  VastaaPoista
 2. No huh huh! Siellä on "eletty pikakelauksella" (tuumasi isäntä täällä) kun hälle ääneen luin miten nopsaan inspis on toteutettu ;)
  Ihanaa!!

  VastaaPoista
 3. Mari: Juu iski sen verran kova inspis, että oli heti päästävä tekemään. Ja suurin osa tarvikkeista oli jo valmiina kotona niin eihän niitä voinu lojumaan jättää:)

  VastaaPoista

Ilahdun viestistäsi kovasti!